Programe și strategii

Proiecte derulate si in curs de derulare

  1. Cresterea performantei energetice a Spitalului Municipal Salonta COD SMIS 114016

Obiectiv-Sprijinirea eficientei energetice, a gestionarii inteligente a energiei si a utilizarii energiei din surse regenerabile

Valoare-13.249.720,87 lei

Sursa finantare-Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Oprational Regional 2014-2020

Stadiu-finalizat

  1. Asigurarea accesului la servicii de sanatate in regim ambulatoriu pentru populatia din judetul Bihor COD SMIS 125392

Obiectiv-Cresterea accesibilitatii serviciilor de sanatate 

Valoare-310.285,99 lei

Sursa finantare-Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Oprational Regional 2014-2020

Stadiu-finalizat

  1. Consolidarea  capacitatii de gestionare a crizei sanitare COVID-19 COD SMIS 141992
Spitalul Municipal Salonta este beneficiarul implementării proiectului cu titlul ”Cresterea capacitații Spitalului Municipal Salonta de gestionare a crizei sanitare COVID-19”, proiect cofinantat de Uniunea Europeana  din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020 in baza contractului de finantare  nr 695/11.11.2021. COD SMIS 141992. Valoarea totală a proiectului este de 2.104.992,08 lei, din care din care contribuție finanțare nerambursabilă 2.104.992,08 lei, echivalent cu 100% din valoarea cheltuielilor eligibile.

Obiectivul general al proiectului (scopul proiectului) il constituie îmbunătățirea capacității Spitalului Municipal Salonta, în calicate de unitate sanitară publică, de gestionare a crizei sanitare produsă de COVID – 19 prin achiziția a 2 echipamente necesare pacienților suspecți/infectați cu virusul SARS-CoV-2 care se prezintă în spital. Obiectivele specifice ale proiectului:

  • 1. Dotarea Spitalului Municipal Salonta prin intermediul proiectului de investiții cu 2 echipamente medicale până la finalul implementării proiectului, pentru îmbunătățirea capacității unității medicale de gestionare a crizei sanitare cauzate de SARS-CoV-2.
  • 2. Operaționalizarea din prima lună de implementare a proiectului de investiții a unei Unități de Implementare a Proiectului (UIP) formata din 4 roluri ce va putea gestiona și contribui la buna implementare a activităților acestuia.

Grupul țintă este reprezentat în general de populația României conform Ghid de finanțare aplicabil și în principal de populația din Municipiul Salonta, Județul Bihor, în număr aproximativ de 17700 locuitori, la care se adaugă populația din localitățile limitrofe, învecinate cu acesta.

Descriere/Valorificarea rezultatelor:

După terminarea perioadei de implementare a proiectului conform Grafic Gantt, urmează o perioadă de sustenabilitate de 5 ani în care beneficiarul finanțării, Spitalul Municipiului Salonta, va continua să utilizeze și să întrețină cele 2 echipamente achiziționate prin intermediul proiectului finanțat din fonduri nerambursabile, inclusiv la nivelul de asigurare a continuității cu personal de operare. Astfel, sustenabilitatea proiectului va fi asigurată de către Spitalul Municipal Salonta din fonduri proprii, prin următooarele măsuri:

  • 1. neînstrăinarea și menținerea în funțiune în bune condiții a Computerului Tomograf și a Sistemului integrat cu mărunțire preliminară și sterilizare cu abur a deșeurilor biologice periculoase (denumit și Sistem biomedical avansat de tratare a deșeurilor). Spitalul dispune de spaţii care asigură condiţiile ambientale necesare păstrării şi funcţionării optime a echipamentelor achiziționate prin intermediul proiectului. Echipamentele achiziţionate dispun de instrucţiuni de utilizare (prin Manuale de utilizare traduse în limba română) şi întreţinere şi un termen de garanţie oferit de către furnizor. După expirarea termenului de garanție, Spitalul Salonta le va menține în bună stare de funcționare și le va utiliza pe toată durata de viață a acestora
  • 2. asigurarea resurselor financiare necesare mentenanței anuale a echipamentelor, cu plata costurilor de reparație în cazul în care prezintă defecțiuni care nu sunt acoperite prin contract de mentenanță anuală, precum și asigurarea reparațiilor aferente spațiilor în care sunt amplasate.
  • 3. continuarea asigurării cu resurse umane a operării echipamentelor achiziționate în urma derulării proiectului de investiții prin POIM 9.1, apel 2020.

Proiectul s-a finalizat la data de 31.12.2023.

  1. Cresterea calitatii serviciilor medicale in Spitalul Municipal Salonta , prin reabilitarea infrastructurii existente , extinderea prin construirea de noi facilitati , modernizarea si dotarea acestora

Obiectiv -Cresterea calitatii serviciilor medicale in Spitalul Municipal Salonta prin reabilitarea infrastructurii existente , extinderea prin construirea de noi facilitati, modernizarea si dotarea acestora

Valoare-27.214.355,90 lei

Sursa de finantare-Programul National de Constructii  de Interes Public si Social derulat de C.N.I.

Stadiu-in curs de derulare

  1. PNRR/2022/C12/MS/I2.4/Echipamente si materiale destinate reducerii riscului de infectii nosocomiale

 

 Obiectiv-Reducerea riscului de infectii nosocomiale in cadrul Spitalului Municipal Salonta

Valoare-11.435.022,69 lei

Sursa de finantare-PNRR

Stadiu-proiect depus

  1. PNRR/2022/C12/MS/I1.3 Unitati de asistenta medicala ambulatorie -Dotarea Ambulatoriului Spitalului Municipal Salonta

 

Obiectiv-Imbunatatirea actului medical si sporirea complexitatii serviciilor medicale oferite in cadrul Ambulatoriului Integrat al Spitalului Municipal Salonta prin dotarea cu echipamente medicale performante si de ultima generatie.

Valoare-13.003.245,00 lei

Sursa de finantare-PNRR

Stadiu-proiect depus

  1. Digitalizarea Spitalului Municipal Salonta

 

Obiectiv-Investitii in sitemele informatice si in infrastructura digitala a unitatii sanitare

Valoare-2.938.110 lei

Sursa finantare-PNRR

Stadiu-proiect in pregatire

Sari la conținut